Daži "Zaļo" Ziemassvētku svinēšanas meistardarbnīcas dalībnieku atziņas par to, ko darīt, lai Ziemassvētki būtu "zaļāki"
Gardumi & cienasts:
- Izvēlies vietējo, bioloģiski audzēto produkciju! Ēd mazāk "sintētisko" saldumu.
- Gatavo pats!
- Patērē pēc iespējas mazāk dzīvnieku izcelsmes produktus. Atceries par tiem, kas ēd savādāk jeb veģetāriešiem!
- Esi ekonomisks- neradi pārtikas atkritumus!
- Mīli sevi - nepārēdies!
Rotājumi & dekorācijas:
- Izmanto jau esošos resursus - lentītes, kastītes, papīru! Salasi dabas materiālus - čiekurus, zariņus, mizu!
- Gatavo rotājumus pats!
- Ej pats pie eglītes un nosvini mežā, neliec tai nākt pie sevis uz mājām.
- Saglabā rotājumus citiem gadiem vai mainies ar draugiem!
Dāvanas:
- Izgatavo dāvanas pats!
- Izmanto materiālus otrreiz (pudeles kā svečturus, no sveču galiem lej jaunas sveces u.t.t).
- Iesaiņo dāvanas dabai draudzīgos materiālos vai, piem., vairs nelietotu blūžu, šaļļu audumā.
- Pirms pērc dāvanu, pārliecinies, ka saņēmējam tā patiešām vajadzīga.
- Labākā dāvana - siltas sarunas ar mīļajiem. Dāvini kopābūšanas laiku (teātra, koncerta biļeti, vakariņas), nevis lietas.
Citas lietas:
- Laicīgi gatavojies un plāno!
- Attiecies ekonomiski (izslēdz eglītes lampiņas, elektroierīces, samazini apkuri, kamēr neesi mājās).
- Radi jaunus iesaiņojamos papīrus no vecajiem.
- Mandarīnu miziņas izkaltējot un izmantojot kā kurināmo kamīnā, istaba smaržo fantastiski.
- Dedzini dabīgu izejvielu (sojas, palmu vaska) sveces.
- Paliec Latvijā un svētkus nosvini, dodoties pie dabas.
- Dziedi latviešu Ziemassvētku dziesmas.
Lai skaisti un priecīgi svētki!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru